Ιστορίες Erasmus+


Τρομερή εμπειρία με το πρόγραμμα Erasmus placement στη Σεβίλλη

Η Σεβίλλη είναι μια πολύ όμορφη πόλη, ιδανική για όσους συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus. Διευρύνεται ο κοινωνικός τους κύκλος, 20181119 164717καθώς γνωρίζουν άτομα από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, η ζωή μου στη Σεβίλλη ήταν πολύ καλή, υπήρξαν πολλές επιλογές όχι μόνο τη νύχτα όπως κάποια μέρη με φαγητό και μπύρα αλλά και την ημέρα, όπως το να κάνεις ποδήλατο σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη ή να επισκεφτείς τα αξιοθέατα.

Εκτός από τη διασκέδαση κυρίως πήρα πολλά θετικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Έκανα πρακτική σε εργοστάσιο μπύρας περίπου 5 μήνες. Το περιβάλλον ήταν φιλικό και οι γνώσεις που απέκτησα ουσιαστικές. Υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία και με τους εργαζόμενους και με το διευθυντή. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα, αποτέλεσε η προσθήκη της επαγγελματικής εμπειρίας στο βιογραφικό μου.

Είναι μια εμπειρία ζωής που ο κάθε φοιτητής πρέπει να ζήσει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Φίλιππος Δρούγκας

Τεχνολογία Τροφίμων

Ιουλ – Νοεμ 2018

 

 

 

erasmus photo 002  Εράσμους στο Λούμπλιν της Πολωνίας!

   Γενικά το πρόγραμμα του Erasmus είναι μια εμπειρία που κατά την δική μου άποψη  δεν θα πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να     το κάνεις.

   Μια υπέροχη εμπειρία η οποία αλλάζει τον τρόπο ζωής και σκέψης σου. 

   Το Λούμπλιν έχει υπέροχα κτήρια, ανθρώπους και μέρη διασκέδασης. Σίγουρα γνωρίζεις τη κουλτούρα ενός λαού που     ιστορικά έχει περάσει πολλά. Το καλύτερο όμως, που γνώρισα εγώ ήταν οι υπέροχοι άνθρωποι από κάθε σχεδόν σημείο της   Γης  οι οποίοι σου στέκονται σαν οικογένειά σου. Σίγουρα θα σου είναι δύσκολο να ζήσεις σε μία άλλη χώρα χωρίς την     οικογένειά σου και τους φίλους σου. Όμως πίστεψέ με εκεί θα τα βρεις. Δεν θα πω για την βελτίωση πολλών δεξιοτήτων όπως    τα αγγλικά, η επικοινωνία κλπ. Θα συναντήσεις εξειδικευμένους καθηγητές, οι οποίοι θα είναι εκεί να σε βοηθήσουν σε   οποιοδήποτε πρόβλημα που έχεις. 

  Μην κρίνεις το erasmus πριν ''γευτείς'' την εμπειρία. Και πίστεψέ με πως όταν γίνει αυτό δεν θα το χορταίνεις!!!

      Be a Traveller

      Be a Good Friend

      Be an Erasmus

    Χριστίνα Δούσμανη

    Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Πελοποννήσου

 

    

lublin2

Lublin, Πολωνία.

Η εμπειρία  που σου προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Για  ένα εξάμηνο βρισκόμουν σε μια κρύα φαινομενικά χώρα την Πολωνία αλλά με πολύ ζεστούς ανθρώπους. Οι  Πολωνοί ήταν πραγματικά εγκάρδιοι άνθρωποι και πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν ακόμα και αν δεν σε ήξεραν. Το ίδιο όμως ήταν και τα παιδιά από άλλες χώρες που ήμασταν μαζί στο πρόγραμμα. Άτομα  που είχαν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες και νοοτροπίες  από εσένα αλλά η επαφή μαζί τους σου ανοίγει τελείως τους ορίζοντες. Ήταν  τόσο ωραίο να μαζευόμαστε  όλοι και να κάνουμε δείπνο με φαγητά από κάθε χώρα και να μιλάς για μουσική, χορό, έθιμα, παραδόσεις, καθημερινές συνήθειες και όλα χωρίς ίχνος ρατσισμού.

locals

Όσο μεγαλύτερη η προσπάθεια ενός στόχου τόσο μεγαλύτερη η επιβράβευση, λένε. Και έχουν δίκιο.

Στο Erasmus placement καλείσαι να βρεις τον φορέα μόνος, να βρεις σπίτι μόνος, και να φτιάξεις κοινωνικό κύκλο μόνος. Όταν όμως το καταφέρεις, θα νιώσεις ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Είναι κάτι λίγο μεγαλύτερο από το να φεύγεις από το σπίτι για σπουδές σε άλλη πόλη. Γι' αυτό και τα δώρα αυτής της εμπειρίας είναι τεράστια. Γνωρίζεις κουλτούρες, βλέπεις εικόνες, ακούς μελωδίες, ζεις καταστάσεις που δεν θα περίμενες με τίποτα, αρκεί να θέλεις να τις ζήσεις. 

Η Ιρλανδία είναι μια υπέροχη χώρα, γεμάτη με μελωδίες και ζωή. Σε αντίθεση με την ταχύτητα που επικρατεί στο Δουβλίνο, το Κορκ ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη συνδυάζει τα στοιχεία της πρωτεύουσας και της μικρότερης πόλης με μεγάλη επιτυχία. Σημείο κλειδί το χιούμορ τους, το χαμόγελό τους και η ευαισθητοποίησή τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα. Είμαι ευγνώμων για τις νέες σκέψεις και αντιλήψεις που με βοήθησαν να δημιουργήσω.

erasmous

Ήταν πραγματικά έκπληξη όταν έμαθα πως με δέχτηκαν για πρακτική άσκηση στη Σκωτία. Ένα μέρος για το οποίο γνώριζα ελάχιστα και όμως στο τέλος το αποκαλώ δεύτερο σπίτι μου.  Η πρακτική μου πραγματοποιήθηκε στο NHSLothian (δημόσιας μορφής οργανισμό), στο οποίο ανήκει μια ομάδα νοσοκομείων της περιοχής και καλύπτει την προσφορά υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της γεωγραφικής περιοχής Lothianτης Σκωτίας. Πρωτεύουσα του και τόπος κατοικίας μου, ήταν το Εδιμβούργο.

Μέσα σε ένα εξάμηνο ανέλαβα καθήκοντα, εργασίες και την προετοιμασία επιχειρηματικού σχεδίου. Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια πολιτικής υγείας, γνώρισα την εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων Tableau και συμμετείχα σε απαιτητικά meetingομάδας πολιτικής υγείας της περιοχής Lothian.

gandi
Μιάς και δεν είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω σπουδες μέσω Erasmus+, αποφάσισα να κάνω αίτηση για πρακτική στο εξωτερικό. 
Μου πήρε κάμποσο χρόνο μέχρι να βρώ τον φορέα αλλα τελικά  βρέθηκε. Πέρασα ένα εξαμηνο κάνοντας την πρακτική μου στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο. Καθημερινά διεξήγαγα πειράματα στο τμήμα μικροβιολογίας και συντήρησης τροφίμων.Μέσα από αυτό κατάφερα να εμπλουτίσω τις ακαδημαικές μου γνώσεις και να αποκτήσω αποκτήσω νέες γνώσεις.

Γρηγόρης Μανίτης - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

 

Την καλημέρα μου από το όμορφο Μπρίστολ! Πιστεύω να είστε καλά.  Στην αρχή μου ήταν δύσκολο λόγω της γλώσσας αλλά πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι στην ομιλία μου και μαθαίνω την δουλειά. Όλα πολύ όμορφα και λειτουργούν καθώς πρέπει. Αν δεν ήξερα να μαγειρεύω την είχα πατήσει πολύ άσχημα !!!.. Μόνο αυτό σας λέω ...

Bristol 

 

North Bristol NHSTrust

United Kingdom