Ιστορίες Erasmus+

gandi
Μιάς και δεν είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω σπουδες μέσω Erasmus+, αποφάσισα να κάνω αίτηση για πρακτική στο εξωτερικό. 
Μου πήρε κάμποσο χρόνο μέχρι να βρώ τον φορέα αλλα τελικά  βρέθηκε. Πέρασα ένα εξαμηνο κάνοντας την πρακτική μου στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο. Καθημερινά διεξήγαγα πειράματα στο τμήμα μικροβιολογίας και συντήρησης τροφίμων.Μέσα από αυτό κατάφερα να εμπλουτίσω τις ακαδημαικές μου γνώσεις και να αποκτήσω αποκτήσω νέες γνώσεις.

lublin2

Lublin, Πολωνία.

Η εμπειρία  που σου προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Για  ένα εξάμηνο βρισκόμουν σε μια κρύα φαινομενικά χώρα την Πολωνία αλλά με πολύ ζεστούς ανθρώπους. Οι  Πολωνοί ήταν πραγματικά εγκάρδιοι άνθρωποι και πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν ακόμα και αν δεν σε ήξεραν. Το ίδιο όμως ήταν και τα παιδιά από άλλες χώρες που ήμασταν μαζί στο πρόγραμμα. Άτομα  που είχαν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες και νοοτροπίες  από εσένα αλλά η επαφή μαζί τους σου ανοίγει τελείως τους ορίζοντες. Ήταν  τόσο ωραίο να μαζευόμαστε  όλοι και να κάνουμε δείπνο με φαγητά από κάθε χώρα και να μιλάς για μουσική, χορό, έθιμα, παραδόσεις, καθημερινές συνήθειες και όλα χωρίς ίχνος ρατσισμού.

Γρηγόρης Μανίτης - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

 

Την καλημέρα μου από το όμορφο Μπρίστολ! Πιστεύω να είστε καλά.  Στην αρχή μου ήταν δύσκολο λόγω της γλώσσας αλλά πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι στην ομιλία μου και μαθαίνω την δουλειά. Όλα πολύ όμορφα και λειτουργούν καθώς πρέπει. Αν δεν ήξερα να μαγειρεύω την είχα πατήσει πολύ άσχημα !!!.. Μόνο αυτό σας λέω ...

Bristol 

 

North Bristol NHSTrust

United Kingdom

erasmous

Ήταν πραγματικά έκπληξη όταν έμαθα πως με δέχτηκαν για πρακτική άσκηση στη Σκωτία. Ένα μέρος για το οποίο γνώριζα ελάχιστα και όμως στο τέλος το αποκαλώ δεύτερο σπίτι μου.  Η πρακτική μου πραγματοποιήθηκε στο NHSLothian (δημόσιας μορφής οργανισμό), στο οποίο ανήκει μια ομάδα νοσοκομείων της περιοχής και καλύπτει την προσφορά υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της γεωγραφικής περιοχής Lothianτης Σκωτίας. Πρωτεύουσα του και τόπος κατοικίας μου, ήταν το Εδιμβούργο.

Μέσα σε ένα εξάμηνο ανέλαβα καθήκοντα, εργασίες και την προετοιμασία επιχειρηματικού σχεδίου. Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια πολιτικής υγείας, γνώρισα την εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων Tableau και συμμετείχα σε απαιτητικά meetingομάδας πολιτικής υγείας της περιοχής Lothian.

 

Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να διεξάγω την πρακτική μου άσκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του προγράμματος εράσμους.
Κατά την διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στο εξωτερικό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πλήθος ανθρώπων από πολλές ξένες χώρες με διαφορετικές καταβολές και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.
Έμαθα να επιβιώνω μόνος μου σε ξένη χώρα χωρίς βοήθεια από δικούς μου ανθρώπους, βασιζόμενος στις δικές μου δυνάμεις.