Αρχική


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ανακοινώνεται ότι στο Σχέδιο Κινητικότητας 2018/2019 του προγράμματος Erasmus+ υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης 4 κινητικοτήτων Εκπαιδευτικού Προσωπικού για Διδασκαλία και 2 κινητικοτήτων Εκπαιδευτικού ή/και Διοικητικού προσωπικού για Επιμόρφωση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  1. Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν επιστολή αποδοχής ή πρόσκλησης (Invitation/acceptanceletter) από τον φορέα/Ίδρυμα του εξωτερικού που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα.
  2. Οι ημέρες δραστηριότητας να μην υπερβαίνουν τις 4 (δεν υπολογίζονται οι ημέρες ταξιδιού) και το συνολικό ποσό επιχορήγησης να μην υπερβαίνει τα 900€. Τα ποσά επιχορήγησης ανά χώρα που ισχύουν για το σχέδιο 2018/2019 βρίσκονται αναρτημένα στο σύνδεσμο: https://www.iky.gr/el/erasmusplus-vivliothiki/item/1767-epixorhghsh-proswpikoy-gia-didaskalia-kai-epimorfwsh
  3. To διοικητικό προσωπικό να έχει γνώση της ξένης γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί η κινητικότητα σε επίπεδο τουλάχιστον Β2.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημα τους στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και 3-12-2018 επισυνάπτοντας οπωσδήποτε και την επιστολή αποδοχής ή πρόσκλησης (Invitation/acceptance letter) από τον φορέα/Ίδρυμα του εξωτερικού.

Διευκρινίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθούν περισσότερα αιτήματα από τις διαθέσιμες κινητικότητες, προτεραιότητα θα δοθεί καταρχήν σε όσους δεν έχουν συμμετάσχει καθόλου στο πρόγραμμα και στην συνέχεια σε όσους δεν είχαν συμμετοχή τα τελευταία 3 χρόνια. Αν και μετά την εφαρμογή του ανωτέρω κριτηρίου συνεχίζουν να υπάρχουν περισσότερα αιτήματα από τις διαθέσιμες θέσεις κινητικότητας, η τελική επιλογή θα γίνει μετά από συνεννόηση του Ιδρυματικού υπεύθυνου του Προγράμματος Κου Δημόπουλου με τους αιτούντες, προκειμένου να εξεταστεί δυνατότητα υποβολής αιτήματος πρόσθετης επιχορήγησης στο ΙΚΥ.

β) Εφόσον υπάρχει πλεονάζον αριθμός αιτημάτων στον ένα τομέα κινητικότητας και ελλιπής στον άλλον, τα διαθέσιμα κονδύλια/θέσεις δύναται να μεταφερθούν (πχ από κινητικότητες για διδασκαλία σε κινητικότητες για επιμόρφωση ή/και αντίστροφα)

γ) Εφόσον από τον αριθμό αιτήσεων και ημερών κινητικότητας (όπως αυτές υπολογίζονται σύμφωνα με του κανόνες του προγράμματος) προκύψει χρηματικό υπόλοιπο ο τελικός αριθμός μετακινουμένων μπορεί να αυξηθεί πλέον των 4 και 2 αναλόγως.

Τέλος υπενθυμίζεται α) για κινητικότητες Διδασκαλίας πρέπει να προϋπάρχει δι-ιδρυματική συμφωνία του ΤΕΙ με το ίδρυμα υποδοχής για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και οι ελάχιστες ώρες διδασκαλίας είναι οχτώ (8), β) Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετάσχει και το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό και το Διοικητικό Προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμο, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, συμβάσεις έργου, κλπ.)

Πληροφορίες:

Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Iσόγειο 44Α, τηλ. 27210 45171 κ. Καρανάσος